Liane Iunesch LOGO

 

Iunesch Liana-Regina

 

Consilier local al Municipiului Sibiu 2012-2016

Candidat pentru funcția de consilier local 2016
Forumul Democrat al Germanilor din România (FDGR)

Am absolvit Facultatea de Litere și Arte a Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu, m-am specializat la Universitatea din Kassel în cadrul unui masterat și mi-am finalizat studiile doctorale la Facultatea de Limbi și Literaturi Străine a Universității București. Am beneficiat de burse de studiu și de cercetare din partea Serviciului de Schimb Academic German (DAAD) în 2001 și 2006.

Din 1991 lucrez în învățământ, inițial în învățământul primar cu limbă de predare germană și din 1999 în învățământul universitar. Din 2012 sunt responsabilă la Universitatea ”Lucian Blaga” de programul de studii pentru formarea cadrelor didactice pentru învățământul primar și preșcolar cu limbă de predare germană. Mă implic pentru îmbinarea tradițiilor valoroase ale învățământului minorității germane cu o formare cât mai modernă și o relație de parteneriat între cadre didactice și studenți.

Sunt membră a FDGR încă din primii ani de existență a organizației și membră a consiliului director al FDGS din 2014. Sunt responsabilă aici pentru tineret și educație preuniversitară.

Din noiembrie 2014 sunt membră a Consiliului Local al Municipiului Sibiu și cred că mă pot implica în continuare pentru dezvoltarea durabilă a orașului nostru.

În timpul liber citesc sau ies în natură. Îmi plac dansurile de societate. Iubesc muntele, pădurea și natura în general și îmi place să merg la munte cu familia și prietenii.

Cel mai important în relația mea cu familia, cu prietenii, colegii și studenții consider că este  dialogul onest.