Astrid FodorFODOR ASTRID-CORA

Primarul  Municipiului Sibiu
Forumul Democrat al Germanilor din România (FDGR)

 

 

Sunt președintele Forumului Democrat al Germanilor din România, organizația județeană Sibiu  iar din data de 2 decembrie 2014 primarul interimar al Sibiului , dată la care consilierii locali m-au desemnat prin vot să îndeplinesc aceste atribuții până la organizarea de alegeri locale.

În 1977 am absolvit cursurile Facultății de Drept Economic Administrativ din Sibiu. Timp de 23 de ani am îndeplinit pe rând atribuțiile de jurisconsult, economist, șef serviciu și mai apoi director comercial la fabrica de stofe Libertatea. În perioada 2002-2008 am ocupat funcția de director economic al Consistoriului Superior al Bisericii Evanghelice C.A. din România.

Din punct de vedere politic, sunt membru al Forumului Democrat al Germanilor din 1990, iar din 2004 am devenit membru activ al acestei formațiuni din credința și dorința de a face ceva util în administrația locală, pentru oamenii acestui oraș. FDGR a primit în 2000 un mandat foarte onorant și dificil din partea sibienilor, acela de a administra orașul. Această misiune m-a motivat să mă implic și eu în proiectul Forumului menit să dezvolte Sibiul, un proiect care arăta un potențial important. Din 2004 am reprezentat FDGR din poziția de consilier local, apoi în 2008 am fost aleasă viceprimar al Sibiului, poziție pe care am ocupat-o timp de două mandate, colaborând îndeaproape cu domnul Klaus Iohannis, pe când ocupa funcția de primar al orașului.

Am iubit Sibiul dintotdeauna, fiind orașul meu natal, dar după ce am ajuns să cunosc provocările sale din poziția de viceprimar și mai apoi de primar interimar, îmi doresc să continui dezvoltarea Sibiului, în folosul comunității sale. Am pregătirea și experiența profesională, dar și experiența în funcția de administrator al orașului. Toate acestea mă recomandă și îmi dau încrederea că pot fi primarul potrivit Sibiului pentru următorii patru ani și de aceea sper ca sibienii să mă învestească prin vot cu încrederea lor.