fbpx

Știri

Bine ați venit pe site-ul FDGR Sibiu.

Publicat la data de: 24/04/2016

Bine ați venit pe site-ul FDGR Sibiu.

Astrid-Fodor-site-800x532

Se împlinesc 16 ani de când Sibiul și FDGR Sibiu cresc împreună astfel că acest site este despre noi, ca formațiune a minorității germane, dar în egală măsură despre Sibiu, orașul pe care suntem onorați să îl administrăm, așa cum sibienii ne-au investit prin votul lor.

Sunt membru FDGR din 1990 și din această poziție îmi aduc aminte de Sibiul acelor ani, un oraș care a suferit mai întâi neglijența autorităților de până în 1990, iar apoi neputința acestora de a rezolva problemele.

În 2000 FDGR a primit un mandat greu, dar foarte onorant: acela de a administra orașul și de a-l scoate de sub praful atâtor ani de nepăsare. Din 2000, echipa FDGR condusă de primarul Klaus Iohannis a început implementarea unui proiect bine gândit pentru revigorarea și dezvoltarea orașului. Din 2004 am devenit și eu membru activ al acestei echipe, mai întâi din poziția de consilier local, apoi din cea de viceprimar, iar acum din cea de primar interimar.

Infrastructura a fost cea mai amplă și importantă problemă a orașului. Abordarea acesteia a fost una logică și eficientă: au fost reabilitate mai întâi străzile și piețele din centru care și-au recăpătat estetica și funcționalitatea, apoi arterele mari, colectoare de trafic, iar din 2008 am intrat în cartiere. Programul de reabilitare a străzilor continuă și astăzi, fiind o prioritate pentru noi.

În acești 16 ani Sibiul a devenit o locație economică de succes, crearea Zonei Industriale Vest fiind cu siguranță motorul creșterii economice a Sibiului. Turismul, o industrie cu mare potențial, s-a dezvoltat și acesta în pas cu modernizarea orașului. Viața culturală a Sibiului s-a legat în mod natural de dezvoltarea turistică și este astăzi o trăsătură importantă în imaginea Sibiului, ca oraș european.

Iată cum Sibiul de astăzi este un oraș istoric, dar tânăr, un oraș turistic, dar și o locație economică solidă, un mediu de viață plăcut de care ne simțim cu toții mândri. Mă simt onorată să pot contribui în administrarea orașului și, alături de colegii din FDGR, vom continua să punem Sibiul pe primul plan.

Astrid Fodor

Președinte FDGR, filiala județeană Sibiu

Primar interimar al Sibiului