fbpx

Știri

Mesajul primarului interimar Astrid Fodor cu ocazia zilei Veteranilor de Război

Publicat la data de: 29/04/2016

Ziua Veteranilor de Război a fost marcată la Sibiu printr-o ceremonie organizată de Garnizoana Sibiu la Monumentul Veteranilor din Cimitirul Eroilor. Primarul interimar Astrid Fodor a transmis cu această ocazie un omagiu veteranilor care au servit țara pe front:
“Le mulțumim în această zi dedicată lor pentru sacrificiul făcut. Îi felicităm pentru curajul cu care și-au acceptat misiunea, ne plecăm în fața exemplului pe care astfel ni l-au dat nouă și îl vor da pentru generațiile viitoare. Celor care nu mai sunt astăzi, le aducem un omagiu și veșnica recunoștință, îndreptându-ne gândul spre văduvele și urmașilor acestora.
Rememorăm cu aceste ocazie ororile unor asemenea conflicte, dar și curajul soldaților români care ne inspiră astăzi spre un adevărat patriotism. Arătăm mereu prețul nedrept al războaielor, dar știm că România de astăzi este și rezultatul faptului că am știut să ne apărăm țara. Veșnică recunoștință celor care au apărat-o indiferent de preț.”

[Astrid Fodor, primarul interimar al Sibiului și președintele Forumului Democrat al Germanilor din Romania organizația județeană Sibiu]