fbpx

Știri

INTERVIU Tribuna. ASTRID FODOR, PRIMARUL SIBIULUI: 99% dintre străzile Sibiului sunt asfaltate, centrul istoric este prea frumos ca să fie ocupat cu mașini, iar modernizarea zonelor de blocuri este o prioritate

Publicat la data de: 14/08/2020

Primarul Sibiului, Astrid Fodor, vorbește într-un interviu pentru Tribuna despre situația infrastructurii din Sibiu, despre locurile de parcare, spațiile verzi, lucrările ample de reabilitare a cartierelor.  Spune că reabilitarea cartierelor a crescut confortul sibienilor, zonele dintre blocuri sunt mai funcționale, ordonate și îngrijite și urmează modernizarea cartierelor Terezian și Veterani.

99% dintre străzile de pământ ale Sibiului au fost asfaltate și speră că va primi încrederea sibienilor pentru un nou mandat, în cadrul căruia va finaliza aceste lucrări.

În unul dintre cele mai aglomerate cartiere, în Vasile Aaron va construi o parcare supraterană cu mai multe etaje, deasupra pieței agroalimentare de pe strada Semaforului.

Sibiul desfășoară de câțiva ani un proiect mare de reabilitare a cartierelor de blocuri. Ce presupun aceste lucrări și în ce punct ați avansat cu ele?

Obiectivul meu în acest mandat a fost acela de a crește calitatea vieții sibienilor și prin proiectele pe care le-am propus consider că am contribuit la asta. În acest sens, am făcut din modernizarea zonelor de blocuri o prioritate. Majoritatea acestor blocuri au fost construite în anii 70-80 și de atunci nu s-a mai intervenit în profunzime în spațiul public care le înconjoară. Aleile erau într-o stare precară, vegetația a crescut dezordonat, iar amenajarea s-a făcut haotic, după cum a preferat fiecare Asociație de locatari. 

Am intervenit etapizat, nu în toate cartierele deodată, pentru că vorbim de lucrări ample. Până în prezent am modernizat 10 zone de blocuri: Dioda, Hipodrom – zona Cedonia, Hipodrom – zona b-dul Mihai Viteazu – Oituz, Hipodrom Calea Cisnădiei – str. N. Iorga, Valea Aurie, Turnișor, Reșița II, Broscărie, zona str. Școala de Înot și zona Gării.

Alte trei zone sunt în lucru: cartierul Hipodrom – zona dintre strada Rahovei și b-dul Vasile Milea, zona Henri Coandă – Oțelarilor și cartierul Ștrand – cea mai mare zonă de blocuri în care am intervenit până acum.

Cu aceste lucrări, zonele de blocuri sunt mai funcționale, arată mai bine, au locuri noi de joacă, zonele verzi sunt ordonate și îngrijite, iar iluminatul public este modern și eficient. Prin urmare, confortul locuitorilor a crescut considerabil.

Care vor fi următoarele cartiere care vor fi modernizate în perioada viitoare?

Pregătim deja reparații capitale și pentru ultimele cartiere: pentru modernizarea zonei de blocuri din Terezian este în curs o procedură de achiziție pentru execuția lucrărilor, iar pentru viabilizarea cartierului Veterani suntem în curs de a contracta realizarea studiului de fezabilitate.

Ne apropiem de gata. Cred că e timpul să finalizăm lucrările ample de infrastructură pentru a ne putea îndrepta atenția exclusiv către mobilitate, soluții smart și proiecte pentru agrement pentru ca orașul să crească și în aceste domenii.

Continuarea interviului pe www.tribuna.ro