fbpx

Știri

Interviu Turnul Sfatului: Gabriel Tischer-FDGR: Un altfel de președinte al Consiliului Județean Sibiu

Publicat la data de: 14/08/2020

Gabriel Tischer, actualmente președinte al Consiliului de Administrație al Aeroportului din Sibiu, candidează pentru prima dată la o funcție publică. După ani de zile petrecuți în mediul de afaceri, în funcții de management, candidatul FDGR la funcția de președinte al Consiliului Județean vine în fața sibienilor cu o propunere de „parteneriat” echitabil și cu un profil cu totul diferit față de cel al contracandidaților săi. Întreg proiectul său electoral se bazează pe un set de principii și valori promovate de Forumul Democrat al Germanilor din România încă de la înființare: respect, verticalitate și o guvernare deschisă, având în centru interesul cetățeanului. Gabriel Tischer este un om de familie, cu o biografie bogată, cu preocupări diverse nu numai din zona de interes profesional, ci și din sfera vieții private.

Rep.: Domnule Gabriel Tischer, veniți din zona de bussiness, dar ați desfășurat și acțiuni sociale, fie că ne referim la organizarea unor festivaluri sau evenimente de natură caritabilă. De ce ați decis să vă implicați în competiția pentru președinția Consiliului Județean?

Gabriel Tischer: În urma propunerii venite din partea FDGR, am pus cap la cap tot ceea ce știam despre viața din Sibiu, mi-am dat seama că sunt multe de făcut și că pot fi acel om care să aducă o schimbare în bine. Societatea este în plin proces de transformare din toate punctele de vedere, tehnologia avansează, strategiile de dezvoltare sunt tot mai complexe în țările cu o civilizație dezvoltată, așa că e absolut necesar să ținem pasul cu ele cel puțin, dacă nu cumva să ne gândim chiar la o competiție. Permanent se vorbește despre faptul că suntem în urmă față de mulți alții și mi-am pus întrebarea ce ne ține pe loc? Poate un model greșit de administrație? Demotivarea celor cu adevărat capabili? Discrepanța dintre vârful ierarhiei administrative și baza, adică populația? Fracturarea dialogului între conducători și mase? Un management defectuos al resurselor cred că stă, totuși, la baza acestui viciu al societății noastre.  Se teoretizează prea mult și prea abstract acolo unde ar trebui să „vorbească” faptele, așa că nu e de mirare că nemulțumirea celor care trăiesc cu adevărat în județul nostru e din ce în ce mai mare, și, din fericire, mai vocală. Oamenii nu se mai mulțumesc cu schițe, planuri, previziuni, fotografii de grup și planuri din care ei să lipsească. Aș vrea să văd și eu un om politic din al cărui discurs să dispară persoana întâi („am făcut”, „am participat”). După 31 de ani, ni se repetă mereu modelul „conducătorului iubit”, adulat de un grup retrâns din preajma lui, tipar care a rămas același, singura deosebire fiind că s-au schimbat numele. Pe scurt: am decis să mă implic pentru că Sibiul merită, are toate atuurile necesare și are toate șansele să devină un județ puternic, cu o economie funcțională, care să susțină toate celelalte domenii sociale, astfel încât cei care locuiesc în aceste locuri binecuvântate de natură și de istorie să fie cu adevărat împliniți din toate punctele de vedere.

Continuarea pe www.turnulsfatului.ro