fbpx

Știri

Interviu Tribuna: „Sunt de principiu că sănătatea și educația sunt domenii prioritare și de aceea am aprobat tot ceea ce ni s-a solicitat de către managementul Spitalului de Pediatrie”

Publicat la data de: 21/08/2020

Sănătatea este unul dintre domeniile de primă importanță pentru administrația locală a Sibiului, care are în grijă unul dintre spitalele mari ale orașului, cel pentru copii.

Primăria Sibiu a alocat sume mari pentru susținerea activității medicale a spitalului, pentru funcționarea liniei de testare pentru Covid, iar în plus municipalitatea și Spitalul au semnat un contract de 22,4 milioane lei din fonduri europene pentru echipamente și produse de dezinfecție.

Primarul Sibiului, Astrid Fodor, vorbește, într-un interviu pentru Tribuna, despre situația din acest domeniu, despre investiții, spunând din nou că la Pediatrie nu se pune probleme de lipsuri, iar în limita legii a aprobat și va aproba toate investițiile care sunt necesare.

În privința noului spital de urgență, Primăria Sibiu este un partener important al proiectului și a și început demersurile pentru lucrări de investiții în infrastructura stradală din zonă.

  • Sănătatea este un domeniu important pentru orice administrație, iar în ultima perioadă are o importanță sporită. Care este situația în domeniul sănătății în Sibiu, în zonele administrate de Primăria Sibiu mai ales în contextul pandemiei de coronavirus? Ce cheltuieli a presupus?

Astrid Fodor: Primăria Sibiu gestionează Spitalul Clinic de Pediatrie. Sănătatea a fost mereu o prioritate pentru noi, așa cum este și normal, dar acum, în acest context dificil al pandemiei de coronavirus, Spitalul a avut și are în continuare nevoie de sprijin. Primăria a alocat 4 milioane lei în această primă jumătate de an pentru punerea în funcțiune a liniei de testare COVID. Această linie exista în Centrul de Cercetare al Spitalului, dar pentru a fi pusă în funcțiune necesita anumite componente și materiale. Fondurile au fost folosite și pentru achiziția de echipamente de protecție și substanțe dezinfectante pentru personalul medical. Suntem deschiși în continuare să alocăm fonduri, dacă mai este necesar, pentru că trebuie să depunem cu toții eforturi ca să trecem cu bine de această perioadă. Până în prezent nu au fost probleme, cazurile confirmate la copii fiind bine gestionate.

Vreau să subliniez aici și contribuția comunității. Au fost firme și chiar persoane fizice care au făcut donații Spitalului, semn că suntem o comunitate unită nu doar la bine, ci și la greu. Le mulțumesc public încă o dată celor care s-au implicat.  

Citește continuarea pe www.tribuna.ro