fbpx

Știri

Astrid Fodor: „Avem planuri mari pentru infrastructura sportivă din Sibiu”

Publicat la data de: 11/09/2020

Infrastructura sportivă este un capitol foarte important pentru administrația FDGR din Consiliul Local Sibiu. În momentul de față, trei mari obiective sunt deja în lucru. Stadionul Municipal, complexul de agrement de la Lacul lui Binder și investiția aproape finalizată de la Baia Neptun vor oferi numeroase oportunități de agrement pentru sibieni iar planurile de dezvoltare nu se opresc aici. În lunca Cibinului se pregătește construirea unui important centru de sport și agrement iar în zona Obor va fi dezvoltat un proiect mai complex, care va include un teren pentru fotbal cu iarbă și un ansamblu multifuncțional cu terenuri sintetice pentru baschet, volei, tenis și tenis cu piciorul.

1. Sportul se pare că este în această campanie un subiect intens discutat și ofertat. A investit Primăria Sibiu în sport în ultimii patru ani?

Sigur că am investit și în sport și agrement pentru că, alături de infrastructură, educație și sănătate, sportul și agrementul sunt parte importantă din confortul vieții sibienilor. Sibiul nu este doar un spațiu urbanizat, ci este un oraș viu, în care locuitorilor trebuie să le placă să trăiască.

Pe partea de infrastructură sportivă am modernizat terenul secundar al Stadionului Municipal, iar lângă am creat o zonă de workout. De asemenea am început modernizarea Stadionului mare, iar în prezent este contractată și ultima etapă care îl va aduce la standarde UEFA.

Am creat terenuri de sport și în parcuri. Odată cu modernizarea parcului Ștrand am creat și terenuri de baschet, tenis de masă și volei. De asemenea, am modernizat parcul de pe bulevardul Coposu unde am amplasat și echipamente pentru mișcare în aer liber astfel că în Sibiu avem acum 8 zone de workout.

Pentru că nu în toate zonele orașului mai este loc să amenajăm terenuri de sport, am decis să deschidem curțile școlilor și terenurile de sport din acestea. Am reabilitat până acum curțile a 17 școli și licee, 14 dintre acestea fiind deschise și după cursuri și pe timpul weekendului. Copii din cartierele respective pot juca acolo fotbal sau baschet. Am modernizat de asemenea și sălile de sport la două unități de învățământ – școala I. Slavici și Colegiul Gh. Lazăr. Pentru că tot am adus vorba de sălile de sport ale unităților de învățământ, vreau să precizez că multe dintre acestea sunt date în folosință gratuită sau spre închiriere cu tarife modice la cluburile și asociațiile sportive din Sibiu și deci acestea sunt folosite și după cursuri. 

citește continuarea interviului pe Turnul Sfatului