fbpx

Știri

Gabriel Tischer: Educația nu se negociază!

Publicat la data de: 11/09/2020

Cu siguranță, educația este nu doar un subiect fierbinte în zilele premergătoare începerii unui an școlar în condiții cu totul speciale, ci și o temă care trebuie să  fie permanent în atenția societății și a guvernanților cu putere de decizie!

Sistemul de învățământ este la ora actuală extrem de afectat de turbulențe din interior și pare că soluțiile concrete, care să facă lumină asupra modului de începere a școlii, sunt tot mai îndepărtate. NU e momentul să se caute vinovați (vina e istorică: subfinanțarea sistemului de educație și de sănătate a început după 1989, dar asta e o altă temă), nici să se arunce responsabilitatea asupra vreunuia dintre factorii de decizie, ci e nevoie urgent de o strategie fundamentată pe obiective clare, coerente, adaptate acestei conjuncturi generate de pandemie.

Cum ar fi putut fi gestionată această situație și ce soluție am putea avea pe viitor? Un apel către consilieri acreditați în domeniul științelor pedagogice și psihologie, care, alături de medicii specialiști (nu doar virusologi, epidemiologi, ci și medicii de familie care chiar vor purta nu doar responsabilitatea, ci și povara diagnosticării elevilor și a profesorilor, în condițiile în care funcționează sub efectiv, iar testele sunt insuficiente), reprezentanți ai părinților și ai elevilor, ai Inspectoratului Județean, ca să se așeze la masa dialogului, să analizeze și să ajungă la un set de măsuri corecte, eficiente, în beneficiul tuturor! În aceeași echipă s-ar impune prezența unui reprezentant al Primăriei și al Consiliului Județean, cu atribuții în ceea ce privește finanțarea și asigurarea unui cadru logistic și material corespunzător!

Citește continuarea pe Ora de Sibiu