fbpx

Știri

Gabriel Tischer, candidatul FDGR pentru șefia CJ Sibiu: Administrația trebuie să identifice oportunitățile specifice regiunii și să creeze condițiile necesare unui mediu de afaceri sănătos

Publicat la data de: 14/09/2020

Gabriel Tischer, fost vicepreședinte al grupului de firme Serviciile Comerciale Române (S.C.R.) și actualul președinte al Consiliului de Administrație al Aeroportului Internațional Sibiu, vorbește, într-un interviu acordat DeBizz Magazine, despre decizia de a se implica în competiția electorală, proiectele și direcțiile de dezvoltare ale județului și rolul administrației în stimularea sectorului economic. 

Candidați la alegerile din toamnă din partea Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR) pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Sibiu. Ce v-a determinat să vă implicați în administrația sibiană?

Am pornit într-o luptă inegală cantitativ, dar cu conștiința faptului că e nevoie de oameni adevărați, cu expertiză, de specialiști autentici, că se pot face lucruri fără să devii sclavul infatuării, al autosuficienței sau al minciunii instituționalizate. După mai mult timp în care am cercetat îndeaproape starea de fapt în Sibiu și în localitățile din județ, prin discuții cu specialiști din mai multe domenii, prin prisma condițiilor din mediul de viață propriu, am ajuns să-mi fac o imagine reală asupra situației, confirmându-se multe din ceea ce știam deja. Am raportat aceste observații la situația din alte județe și la perioada petrecută în Austria și Germania, care mi-a oferit și ea o perspectivă europeană asupra modului de a face administrație. Trăgând linie, am înțeles că sunt multe de făcut și nu sunt imposibile, dacă poți construi strategii împreună cu profesioniști și dacă ai motivația, mijloacele financiare și resursa umană capabilă să le pună în practică. Un mod eficient și realist de a face administrație, asta îmi doresc și asta mă determină să merg înainte. Eu nu știu să promit fapta altuia și nu promit ceea ce nu cred că se poate realiza. Ceea ce știu este că trebuie să existe obiective comune care să aducă la masa negocierii pe cei aflați la conducere, pe cei care au nevoi esențiale și pe aceia care au pregătirea necesară să le transpună în fapte, exact așa cum s-a întâmplat, de altfel, în anii de succes ai administrației Iohannis-Bottesch.

citește continuarea interviului pe DeBizz.