fbpx

Știri

Gabriel Tischer: Pe aici n-a trecut nimeni să le facă promisiuni pentru viitor

Publicat la data de: 17/09/2020

Gabriel Tischer, candidatul FDGR la funcția de președinte al Consiliului Județean Sibiu a transmis următorul comunicat de presă:

Există în județul nostru locuri în care oamenii trăiesc în bordeie la care, în loc de ferestre și uși, atârnă zdrențe. De la mic la mare, toți sunt analfabeți. Cu siguranță, pe aici n-a mai trecut nimeni să le explice că e pandemie sau să le facă promisiuni pentru viitor.

Dezvoltarea rurală înseamnă civilizație, în primul rând, adică a oferi dreptul la un trai decent unor oameni care să devină capabili să se achite de obligații sociale, așa cum e firesc. Adevărata construcție socială trebuie să înceapă cu aceste colectivități care devin tot mai numeroase și cu probleme tot mai grave, pentru că ignorarea lor produce efecte majore în dezvoltarea rurală. 

Unul din obiectivele importante ale Consiliului Județean ar trebui să fie o politică de sprijin a grupurilor vulnerabile prin intermediul DGASPC şi a serviciilor publice de asistenţă socială de la nivelul primăriilor. La fel de important mi se pare și rolul de a sprijini organizaţiile neguvernamentale specializate în furnizarea unor astfel de servicii, precum și dezvoltarea proiectelor de economie socială.O altă soluție viabilă este și conceptul de voluntariat social, practicat la scară largă în alte țări, care ar putea să devină o componentă esențială a strategiei pe termen lung.

Citește continuarea articolului pe Sibiu Independent.