fbpx

Știri și Evenimente

Publicat la data de: 19/09/2020

LISTA FDGR PENTRU CONSILIUL LOCAL AVRIG LA ALEGERILE LOCALE DIN 27 SEPTEMBRIE 2020 1. Klingeis Leopold-Alfred 2. Gavrilă Vasile 3. Verdoni Ramona-Dakmar 4. Klein Irmgard 5. Klingeis Frank-Mihai 6. Gogg Horst 7. Kenst Gerhardt-Hugo 8. Moslyesch Roland 9. Klingeis Arnold-Günther 10. Gavrilă Monica-Ilse 11. Krauss Doris-Susanna 12. Văcărean Liviu-Daniel 13. Gogg Viorica 14. Rech Andreas-Wilhelm 15. Ongherth Oscar 16. Hauptkorn Andreas 17. Krauss Cornel 18. Văcărean Simona-Ionela 19. David Ioan 20. Florea Katerina 21. Rech Erica 22. Mihăilă Renate Emilia SCURT ISTORIC  Avrig (în dialectul săsesc Frek, Fraek, în germană Freck, Fryk, în maghiară Felek) este un oraș din județul Sibiu, Transilvania, România. Are o populație de 14.260 locuitori și a fost atestat documentar în anul 1364, fiind declarat oraș la 25 aprilie 1989. Localitatea Avrig este amplasată la poalele Munților Făgăraș, pe valea Oltului, la o altitudine de aproximativ 400 metri. Este străbătută de șoseaua națională DN1, fiind amplasată la circa 26 de kilometri de Sibiu. Situat într-un adevărat amfiteatru natural, în care relieful se înalță și coboară de la 2500 la 350 de metri, Avrigul este caracterizat de un complex fizico-geografic variat, atât ca structură geologică cât și ca aspect (…)

Publicat la data de: 19/09/2020

Numele meu este Magdalena Binder și viziunea unui viitor prosper pentru orașul meu natal m-a convins ca după cinci ani de studii în Germania să mă întorc la Sibiu și să îmi încerc norocul ca antreprenor. De profesie sunt Designer Industrial, un job care presupune multă gândire analitică, perseverență și analiză. Aceste abilități mă ajută la găsirea celor mai bune soluții pe plan ecologic, economic și social pentru produse fizice de zi cu zi dar și pentru procese de interacțiune a oamenilor cu lumea din jurul lor. Candidez pentru funcția de consilier județean pentru că îmi doresc să contribui la dezvoltarea unui viitor sustenabil și fericit pentru județul Sibiu. (…)

Publicat la data de: 19/09/2020

Sunt membru al Forumului Democrat al Germanilor din Mediaș din anul 2015. Doi ani mai târziu am devenit membru în comitetul de conducere, iar în momentul de față sunt președintele acestei asociații a minorității germane din Mediaș. M-am născut în data de 20 iunie 1987, la Mediaș, din tată maghiar și mamă săsoaică. Am urmat cursurile școlii Herman Oberth și St.L. Roth din Mediaș, cu predare în limba germană. În perioada 2006-2011 am studiat la Facultatea de Geografia Turismului Sibiu, obținând diploma de master în Turism și dezvoltare regională. Din anul 2009, lucrez în domeniul turismului, la început pe postul de recepționer, apoi marketing manager, manager de hotel, iar în prezent dețin o firmă de turism care oferă servicii de cazare și excursii tematice în zona Transilvaniei. Consider că punctele mele tari sunt sinceritatea, seriozitatea, ambiția, disciplina și respectul. Prin implicarea mea în viața politică locală îmi doresc să ajut comunitatea, iar împreună cu toți colegii mei sa ajutăm la dezvoltarea regiunii într-o zonă cu adevărat europeană. În acest mandat mă voi concentra în special pe problemele legate de turism, cultură și economie, dar voi susține în permanență proiectele bune legate (…)

Publicat la data de: 19/09/2020

Mă numesc Juliane Henning și din anul 2008 predau la secția germană a liceului „Gustav Gundisch” din Cisnădie la ciclul primar. În activitatea mea profesională consider că este foarte important să transmit elevilor mei valorile ce contribuie la o societate funcțională: responsabilitatea, transparența, empatia, corectitudinea și spiritul civic. Consider că educația are un rol deosebit în dezvoltarea personală dar și a societății. Sunt membru al consiliului director al asociatiei Diakonisches Werk, care se ocupa cu proiecte sociale, precum Centrul de zi „Arca lui Noe” din Cisnădie. Îmi place să mă perfectionez în ceea ce fac și am fost întotdeauna deschisă la provocări și oportunități noi de a-mi extinde câmpul de activitate în folosul comunității. In cadrul consiliului judetean Sibiu doresc să mă implic în domeniul învățământului, în proiecte sociale dar și culturale. Acolo unde pot, sunt gata să ajut. Sunt convinsă că #împreună putem face lucruri constructive pentru județul nostru. (…)

Publicat la data de: 19/09/2020

Ma numesc Wellman Eduart si reprezint F.D.G.R organizatia municipala Medias in Consiliul Judetean Sibiu din anul 2012 pana in prezent.  Ca si consilier judetean am activat in comisia de urbanism si amenajarea teritoriului, protectia mediului si turism, unde m-am implicat activ in promovarea si implementarea proiectelor de interes local si judetean.  Imi doresc ca in mandatul 2020-2024 sa pot continua proiectele incepute, precum si sa ma dedic proiectelor noi care sa corespunda nevoilor, cerintelor si dorintelor cetatenilor judetului nostru, in educatie, sanatate, cultura, sport, agrement, turism, mediul inconjurator, avand ca scop comun cresterea calitatii vietii. Cred cu tarie ca impreuna cu colegii mei din Forumul German vom reusi sa identificam si sa implementam cele mai viabile solutii pentru toti cetatenii judetului Sibiu. (…)

Publicat la data de: 19/09/2020

Sunt Beatrice Ungar, redactor șef al săptămânalului german “Hermannstädter Zeitung” și consilier județean din 2004. Experiența în domeniul administrației locale dobândită în aceste trei mandate dar și mai înainte prin activitatea de consilier local la Sibiu între anii 1993-1996 doresc s-o pun în continuare în slujba comunității.  Sunt convinsă că la nivel local pe primul plan trebuie să stea colaborarea spre binele cetățenilor și nu politica de partid. Sunt membru fondator al Organizației Sibiu a FDGR, am făcut parte din comitetul director și am exercitat din 1995 până în 2000 funcția de responsabil cultural în cadrul comitetului director al Forumului Regional Transilvania. Îmi place să traduc poezii și să practic orientarea turistică. (…)

Publicat la data de: 19/09/2020

Sunt Friedrich Gunesch, m-am născut la 31 mai 1960 și am copilărit în satul natal Stejărișu, comuna Iacobeni, pe Valea Hârtibaciului, unde doresc să mă întorc în viitor. De profesie jurist, lucrez de aproape 30 de ani în administrația centrală a Bisericii evanghelice C.A. din România, iar din 2001 conduc această administrație. Comunicarea și dialogul ecumenic, parteneriatul deschis și în folosul oamenilor, proiectele transparente și sustenabile: acestea sunt valori și experiențe care m-au ajutat în cele patru mandate de consilier județean avute până în prezent. De ce mai candidez încă o dată? Pentru că mai sunt multe de făcut în județul nostru, împreună cu oamenii și pentru oameni. Pe frontispiciul Școlii Generale nr.1 din Agnita, unde am urmat clasele de gimnaziu, s-a descoperit o inscripție veche, care, în traducere, spune: „Unul pentru toți, toți pentru unul, Dumnezeu cu noi”. Sau, asemenea sloganului FDGR: #împreună! (…)

Publicat la data de: 19/09/2020

Mă numesc Anita Pavel și sunt membră a Forumului German din 1990 – anul înființării sale – și de șaisprezece ani activez în comisia juridică a Consiliului Local Sibiu. De meserie sunt profesoară de limba engleză și germană. Îmi place să fiu înconjurată de copii, să fiu aproape de oameni. Experiența dobândită în patru mandate de consilier local și încrederea pe care mi-o acordă sibienii îmi dau curaj și certitudinea că împreună cu doamna primar Fodor și cu o majoritate FDGR în Consiliul Local Sibiul va deveni și mai atractiv pentru locuitorii săi. În următorul mandat îmi doresc să continui să contribui la dezvoltarea orașului nostru. Am trei copii care mă vor susține încă o dată din toată inima, pe parcursul campaniei electorale. (…)

Publicat la data de: 19/09/2020

Numele meu este Simon-Gerhard Guist. Sunt căsătorit și am trei copii. M-am născut la Sibiu in anul 1970 și cunosc acest oraș încă din copilărie. În urmă cu câțiva ani am fost abordat de echipa de atunci a consilierilor FDGS cu privire la o candidatură  pentru un loc în consiliul local al orașului Sibiu. Abia în acel moment am realizat cu adevărat că localitatea în care trăiesc și în care îmi desfășor activitatea are nevoie de un grup de oameni hotărâți, cu o deosebită preocupare pentru dezvoltarea continuă și bunul mers al orașului. Actualmente mi-am depus candidatura pentru că îmi doresc să contribui la asigurarea unui viitor cât mai bun pentru Sibiu si sibieni. Am fost activ o perioadă îndelungată in industrie, cunoscând în decursul anilor atât domeniul de producție cât si cel de comerț. Am colaborat cu reprezentanții  multor firme, în ambele ipostaze: cea de furnizor și cea de client.  În acest fel am ajuns să cunosc câte ceva din problematica domeniului industrial, problematica înființării de unități de productie în Romania, în județul Sibiu de către entități economice străine, problemele întâlnite de acestea pe parcurs și viziunea lor cu privire (…)

Publicat la data de: 19/09/2020

Numele meu este Annemarie Fazakas, sunt născută în Sibiu și am 49 de ani. Din 2012 sunt Consilier Local din partea FDRG și consider că am acumulat o bogată experiență în domeniul administrației locale fiind alături de echipa candidaților din partea FDGR. Doresc în continuare să depun tot efortul și priceperea pentru a continua proiectele începute, să dezvoltăm Sibiul cu proiecte care sa fie prospere și să lucrăm pentru comunitate. Sunt mândră că fac parte dintr-o echipă profesionistă, neafiliata politic care a dat dovadă în tot acest timp că își respectă cuvântul dat și cetățenii acestui oraș. Am încredere în realizarea și concretizarea ideilor și a strategiei coerente de dezvoltare cuprinse în platforma electorală și sunt sigură că  mulți cetățeni ai Sibiului își doresc același lucru pentru comunitate. (…)