fbpx

Știri și Evenimente

Publicat la data de: 19/09/2020

LISTA FDGR PENTRU CONSILIUL LOCAL CISNĂDIE LA ALEGERILE LOCALE DIN 27 SEPTEMBRIE 2020 Robert Krafft Cristian Simina Ovidiu Borbel Ortwin-Gustav Herbert Martin Lutsch Livia-Coralia Herbert Nicolae-David Humuzău Elena Cosma Annemarie Lutsch Helga Simina Juliane Henning Anke-Simone Fleps Maria-Cristina Klein (…)

Publicat la data de: 19/09/2020

Mă numesc Paul Jürgen Porr. M-am născut la Mediaș, unde am terminat liceul. Am urmat Facultatea de Medicină la Cluj și sunt medic primar de Medicină Internă și Gastroenterologie. În 2006 m-am mutat de la Institutul de Gastroenterologie din Cluj la ULBS, unde am predat Medicina Internă și am fost șef de clinică la Spitalul Județean până în 2017, de atunci fiind director medical la Clinica Polisano-MedLife. Din 1994 am fost președinte al FDG din Transilvania, iar din 2013 președinte FDGR. Sunt consilier județean din anul 2008 și cred că, în județul Sibiu se pot aduce mai mulți bani europeni, se poate face mai mult din punct de vedere ecologic, turistic, se pot dezvolta mai bine zonele mai puțin dezvoltate, precum valea Hârtibaciului sau țara Secașului. Se poate face mai mult și pentru sănătatea locuitorilor județului, cât și pentru educație – de ex. reînființarea școlilor profesionale.  Sunt gata să-mi ofer puterile mele acestor scopuri. (…)

Publicat la data de: 19/09/2020

Mă numesc Christine Manta-Klemens, sunt profesoară de limba germană maternă la Colegiul Naţional Pedagogic „Andrei Şaguna” Sibiu. Din anul 2000 ocup o funcţie de conducere la Inspectoratul Şcolar Judeţean Sibiu, iar din 2004 sunt consilier judeţean din partea FDGR. Întreaga mea activitate, atât în plan profesional, cât şi în plan social-civic şi personal, este ancorată în valori ca responsabilitatea, corectitudinea, empatia, consecvenţa, valori pe care am încercat să le transmit şi elevilor, respectiv, colaboratorilor mei. Consider că fiecare dintre noi trebuie să se implice, pe lângă profesie şi familie, şi în viaţa comunităţii. Astfel, vom da înapoi ceva din ceea ce am primit bun de la societate. Voi încerca în continuare să realizez acest lucru şi prin activitatea la Consiliul Judeţean Sibiu. Consider că toţi trebuie să ne implicăm, pe lângă profesie şi familie, şi în viaţa comunităţii, să dăm înapoi ceva din ceea ce am primit bun de la societate. Voi încerca în continuare să realizez acest lucru şi prin activitatea la Consiliul Judeţean Sibiu. (…)

Publicat la data de: 19/09/2020

Sunt Gabriel Tischer și candidez din partea Forumului Democrat al Germanilor la funcția de președinte al Consiliului Județean Sibiu. Premisele implicării mele în administrația locală, ca membru al Forumului German, datează de câțiva ani. Chiar dacă tentația a fost mare, prin prisma complexității unui proiect de asemenea anvergură în administrația locală, până acum am ales să rămân activ în domeniul în care am lucrat peste 25 de ani, respectiv managementul companiilor private. Discuțiile cu conducerea Forumului au revenit în actualitate la finele anului trecut, am pus cap la cap tot ceea ce știam despre viața din județul Sibiu, mi-am dat seama că sunt multe de făcut și că pot fi acel om care să aducă o schimbare în bine. În acest context, am reevaluat posibila mea implicare în administrația sibiană, iar hotărârea a venit de la sine. Sunt născut în Sebeș Alba, într-o familie de sași. Am crescut în Sibiu, oraș de care m-am legat afectiv pentru totdeauna. Sunt absolvent al Liceului Gheorghe Lazăr din Sibiu, secția matematică-fizică, am urmat cursurile Facultății de Inginerie din cadrul Universității „Lucian Blaga”, în cadrul căreia am obținut o diplomă postuniversitară de Master în Management. Cariera (…)

Publicat la data de: 19/09/2020

Mă numesc Wolfgang Alexander Guib și sunt directorul general al unei companii cu peste 100 de angajaţi. Candidez pentru prima dată pentru poziţia de consilier local al Municipiului Sibiu. Copilăria mi-am petrecut-o la Mediaş, unde am absolvit şcoala primară “Hermann Oberth” şi am frecventat Liceul Teoretic “St.L. Roth”. În anul 2011 m-am stabilit la Sibiu unde am absolvit Colegiul Naţional “Samuel von Brukenthal”. Studiile le-am continuat tot la Sibiu, la Facultatea de Drept “Simion Bărnuţiu” din cadrul Universităţii Lucian Blaga, iar masteratul în Business Management l-am făcut în limba engleză la Facultatea de Ştiinţe Economice la aceeaşi universitate. Am început să lucrez de la vârsta de 18 ani iar pe parcursul anilor am evoluat pe diverse poziţii de management la companii internaționale din Sibiu, până la funcţia de director general. În timpul acesta am căutat mereu să mă dezvolt şi am urmat cursuri de pregătire şi de specialitate. Sunt membru al Forumul Democrat al Germanilor din România şi membru al consiliului director din cadrul Clubului Economic German Transilvania, un forum pentru stabilirea de contacte între întreprinzători din Germania şi România, care cooperează strâns cu Camera de Comerţ Germano-Română şi alte cluburi (…)

Publicat la data de: 19/09/2020

Mă numesc Zeno Karl Pinter şi sunt profesor universitar la Universitatea „Lucian Blaga” şi cercetător ştiinţific în cadrul Institutului de Cercetări Socio Umane din Sibiu. M-am dedicat mereu studierii istoriei şi arheologiei, domenii în care am publicat cărţi şi lucrări de specialitate şi în care pregătesc tineri studenţi, masteranzi şi doctoranzi. Consider că doar prin cunoaşterea riguroasă a trecutului se poate construi un viitor onest. Sunt membru fondator al Forumului Democrat al Germanilor din România şi în perioada 2005-2010, am reprezentat această organizaţie în Guvernul României, ca subsecretar de stat. Din anul 2012 sunt consilier în Consiliul Local al Municipiului Sibiu. Iubesc oraşul Sibiu, tradiţia şi istoria sa, oamenii care îl locuiesc. (…)

Publicat la data de: 19/09/2020

Mă numesc Corina Bokor și sunt de profesie inginer, absolventă a Facultății de Inginerie a Universității “Lucian Blaga” din Sibiu. Sunt membru al Forumului Democrat al Germanilor din România din anul 1992, iar în perioada 2012 – 2014 am reprezentat Forumul din poziția de consilier local. Apoi, timp de 2 ani, am fost consilier local cu atribuții din viceprimar. În 2016, după alegerile locale, am devenit viceprimar al municipiului Sibiu prin votul consilierilor locali și am continuat să colaborez îndeaproape cu doamna primar Astrid Fodor. Consider această poziție onorantă și am fost și sunt conștientă de responsabilitatea pe care o am față de sibieni. M-a motivat această responsabilitate și în toate proiectele pe care le-am derulat împreună cu doamna primar Fodor am urmărit să ne ținem promisiunea față de cei care ne-au votat, adică să și realizăm proiectele propuse. Am continuat astfel viziunea pe termen mediu și lung a FDGR și am venit cu proiecte noi, care să răspundă nevoilor și dorinței tuturor sibienilor ca orașul lor să rămână dinamic și viu. Îmi doresc să fac parte în continuare din echipa care va continua aceste proiecte pentru oraș. Nu vorbesc numai de (…)

Publicat la data de: 19/09/2020

Sunt Astrid Cora Fodor și candidez din partea Forumului Democrat al Germanilor la funcția de primar al municipiului Sibiu. Pentru mine, această candidatură și mandatul pe care deja l-am avut este mult mai mult decât o luptă politică de a ocupa o funcție onorantă, într-un oraș european dinamic și vizibil pe plan internațional. Este șansa mea și o mare responsabilitate de a contribui în dezvoltarea orașului meu natal. Sunt născută și crescută în Sibiu. Familia mea este în Sibiu de mai multe generații și chiar și atunci când mulți dintre sașii sibieni au ales să plece în Germania după Revoluție, în familia mea nici nu s-a pus problema să părăsim Sibiul pentru că a fost și este orașul nostru și casa noastră. Sibiul este locul în care mi-am petrecut copilăria împreună cu părinții. Aici mi-am petrecut anii de școală, liceu și facultate. În Sibiu mi-am întemeiat o familie și mi-am crescut copiii. Prin urmare, mă identific personal cu orașul și îl iubesc pentru tot ceea ce mi-a oferit. De aceea m-am implicat în administrația orașului din 2004, mai întâi în calitate de consilier local, din 2008 ca viceprimar și din 2016 (…)