fbpx

Despre Noi

Forumul Democrat al Germanilor din România, acronim FDGR, (în germană Demokratisches Forum der Deutschen in Rumänien, DFDR) este o Organizație Non-Guvernamentală de reprezentare culturală și socială cu rol de formațiune politică, a minorității germanilor din România. Formațiunea politică a fost înființată în timpul Revoluției din decembrie 1989. FDGR este continuatorul Partidului German din România, formațiune politică din perioada interbelică. Primul președinte al FDGR a fost Thomas Nägler.

Între 2002-2013 funcția de președinte al FDGR a fost îndeplinită de Klaus Johannis, primarul municipiului Sibiu.

Din 2013 președinte al formațiunii este medicul Paul-Jürgen Porr. Președinte de onoare al formațiunii este Paul Philippi.

Forumul Democrat al Germanilor din România, este reprezentat la nivel regional de Forumurile Regionale:

 

În județul și municipiul Sibiu FDGR este reprezentat de:

 

La nivel de tineret, organizația de reprezentare națională este:

Reprezentare Politică

Reprezentarea la nivel de formațiune politică de reprezentare a minorității naționale în județul Sibiu este:

Forumul Democrat al Germanilor din România, organizația județeană Sibiu

În urma alegerilor locale din 2004, FDGR a deținut majoritatea în Consiliul Local Sibiu (cu 16 din 23 de consilieri) și în Consiliul Județean Sibiu (11 din 33 de consilieri), al cărui președinte este Martin Bottesch. Tot pe listele FDGR a fost ales primarul municipiului Mediaș, precum și primarul orașului Cisnădie. La alegerile locale din 2008 FDGR a obținut 53,23% din voturile pentru Consiliul Local Sibiu (14 consilieri locali), iar Martin Bottesch, președinte în funcție al consiliului județean și candidat al FDGR pentru un nou mandat, a fost reales, întrunind majoritatea preferințelor.

În premieră după 1990, un fotoliu de consilier local a revenit Forumului German la Timișoara, ca urmare a Alianței pentru Timiș, încheiate între PNȚCD, PNL și FDGR.