fbpx

Reprezentare Politică

Ovidiu Ganț

Deputat

Forumul Democrat al Germanilor din România (FDGR)

.

În 2004, Ovidiu Ganţ este ales deputat din partea FDGR. De atunci, el este deputat în Parlamentul României și face parte din grupul parlamentar al minorităților naționale.
După terminarea Universității de Vest Timișoara, specializarea matematică, a fost profesor în Lugoj și Timișoara. Între 1998-2001 a fost directorul Liceului “Nikolaus Lenau” din Timișoara. Între 2001 și 2004 a fost subsecretar de stat în Departamentul pentru Relații Interetnice la Guvernul României. Din 2004 până în 2008 a fost vicepreședinte al organizației Banat din FDGR.

Între 2005-2006 a făcut parte din Delegația de observatori în Parlamentul European. După aderarea României la Uniunea Europeană a fost în 2007 membru în Parlamentul European, făcând parte din grupul parlamentar PPE. Ca membru al PE a făcut parte din Comisia pentru cultură și educație.
În 2008 a fost decorat cu Ordinul de merit al Republicii Federale Germania.

.

CV

Treaba va merge ceas pe segmentul pe care ni-l asumăm. Cred că ne bucurăm de credibilitate în mediile politice româneşti, dar şi în cele germane, pentru că întotdeauna am dus o politică de echilibru. Niciodată nu am promis mult, dar ne-am ţinut de cuvînt şi niciodată n-o să promitem ceva ce nu putem face.

Ovidiu Ganț