fbpx

Gabriel Tischer

Candidat pentru funcția de Președinte al Consiliului Județean Sibiu
Forumul Democrat al Germanilor din România (FDGR)

Sunt Gabriel Tischer și candidez din partea Forumului Democrat al Germanilor la funcția de președinte al Consiliului Județean Sibiu.

Premisele implicării mele în administrația locală, ca membru al Forumului German, datează de câțiva ani. Chiar dacă tentația a fost mare, prin prisma complexității unui proiect de asemenea anvergură în administrația locală, până acum am ales să rămân activ în domeniul în care am lucrat peste 25 de ani, respectiv managementul companiilor private. Discuțiile cu conducerea Forumului au revenit în actualitate la finele anului trecut, am pus cap la cap tot ceea ce știam despre viața din județul Sibiu, mi-am dat seama că sunt multe de făcut și că pot fi acel om care să aducă o schimbare în bine. În acest context, am reevaluat posibila mea implicare în administrația sibiană, iar hotărârea a venit de la sine.

Sunt născut în Sebeș Alba, într-o familie de sași. Am crescut în Sibiu, oraș de care m-am legat afectiv pentru totdeauna. Sunt absolvent al Liceului Gheorghe Lazăr din Sibiu, secția matematică-fizică, am urmat cursurile Facultății de Inginerie din cadrul Universității „Lucian Blaga”, în cadrul căreia am obținut o diplomă postuniversitară de Master în Management. Cariera mea profesională a însemnat conducerea mai multor companii din domeniile: comerț, construcții, servicii, financiar. Apogeul carierei mele a fost atins în echipa de conducere a grupului industrial Serviciile Comerciale Române, cel mai important grup industrial cu capital românesc, unde am deținut funcțiile de vicepreședinte, apoi președinte executiv și președinte de Consiliu de administrație al mai multor companii din grup.

Am decis să mă implic în acest proiect pentru că Sibiul merită, are toate atuurile necesare și are toate șansele să devină un județ puternic, cu o economie funcțională care să susțină toate celelalte domenii sociale, astfel încât cei care locuiesc în aceste locuri binecuvântate de natură și de istorie să fie cu adevărat împliniți din toate punctele de vedere.

https://gabrieltischer.ro/