fbpx

Simon-Gerhard Guist

Candidat la funcția de Consilier Local al Municipiului Sibiu
Forumul Democrat al Germanilor din România (FDGR)

Numele meu este Simon-Gerhard Guist. Sunt căsătorit și am trei copii. M-am născut la Sibiu in anul 1970 și cunosc acest oraș încă din copilărie.

În urmă cu câțiva ani am fost abordat de echipa de atunci a consilierilor FDGS cu privire la o candidatură  pentru un loc în consiliul local al orașului Sibiu. Abia în acel moment am realizat cu adevărat că localitatea în care trăiesc și în care îmi desfășor activitatea are nevoie de un grup de oameni hotărâți, cu o deosebită preocupare pentru dezvoltarea continuă și bunul mers al orașului. Actualmente mi-am depus candidatura pentru că îmi doresc să contribui la asigurarea unui viitor cât mai bun pentru Sibiu si sibieni.

Am fost activ o perioadă îndelungată in industrie, cunoscând în decursul anilor atât domeniul de producție cât si cel de comerț. Am colaborat cu reprezentanții  multor firme, în ambele ipostaze: cea de furnizor și cea de client. 

În acest fel am ajuns să cunosc câte ceva din problematica domeniului industrial, problematica înființării de unități de productie în Romania, în județul Sibiu de către entități economice străine, problemele întâlnite de acestea pe parcurs și viziunea lor cu privire la locațiile din judetul Sibiu. Sunt de părere că este bine să ținem cont de existența acestor operatori economici atunci când hotărâm proiecte sau reguli noi.

Între temele mele de interes se află centrul istoric al orașului și transformările deja făcute aici, precum și cele de care mai este nevoie să fie realizate. Locuiesc de aproape 30 de ani in centrul Sibiului și am considerat întotdeauna acest lucru un fel de privilegiu, pentru că astfel pot să fiu foarte aproape de diferitele evenimente care se organizează, anual sau sporadic, în această zonă. Multumind celor care au pus umărul în anii trecuți la modelarea atât de armonioasă a aspectului orașului nostru, mă simt motivat prin exemplul lor ca să contribui în următorii ani cu experiența și voința de care dispun, la acest efort în folosul concetățenilor.