fbpx

Consiliul Județean

Viziunea

Sibiul va deveni un județ nou într-o eră modernă, în care performanța va fi una reală, cuantificată printr-un rezultat real: îmbunătăţirea standardului de viaţă al tuturor cetățenilor pe bazele unei dezvoltări economice solide și ale unei constante preocupări de a evolua dinamic în toate domeniile vieții, prin ample proiecte sociale, culturale, turistice, agro-industriale, educaționale sustenabile.

MISIUNEA pe care ne-o asumăm vizează crearea unei instituții administrative puternice, bazată pe principiile unei guvernări în spiritul respectării legii, a dialogului, a echității și a eficienței, capabilă să asigure:

  1. O administrație performantă și eficientă, deschisă parteneriatelor și receptivă la nevoile cetățenilor din toate localitățile județului Sibiu, bazată pe soluții practice la problemele concrete exprimate de unitățile administrative județene.
  2. O administrație modernă, bazată pe responsabilizare și egalitate în fața șanselor de dezvoltare și prosperitate a tuturor cetățenilor, în acord cu principiile și strategiile de dezvoltare naționale și europene.
  3. O administrație participativă, desfășurată în cooperare cu celelalte autorități ale administrației publice locale, naționale și europene.

 

VALORILE promovate de FDGR pentru cetățenii județului Sibiu

  1. Respectul pentru demnitatea umană este o garanție a drepturilor și a libertăților fiecărui cetățean!
  2. Respectul pentru justiția socială asigură membrilor comunității perspective egale de educație, sănătate și autonomie, sprijinirea tuturor cetățenilor vulnerabili din punct de vedere social fiind extrem de important!
  3. Respectul pentru mediu: o garanție pentru un viitor sigur!
  4. Respectul pentru diversitatea culturală: cea mai valoroasă moștenire sibiană!
  5. Respectul pentru diversitatea etnică: o societate fără discriminări rasiale, socio-economice și bariere instituționale, toți cetățenii având șanse egale de participare la viața comunității!

Lista de candidați FDGR pentru Consiliul Județean Sibiu Alegerile locale din 27 septembrie 2020

.

 1Gabriel Tischer
 2Christine Manta-Klemens
 3Paul-Jürgen Porr
 4Friedrich Gunesch
 5Beatrice Ungar
 6Eduart Wellmann
 7Juliane Henning
 8Ladislau Ciocan
 9Magdalena Binder
 10Michael-Stefan Reger
 11Ilse Philippi
 12Hans Georg Iunesch
 13Chilian-Raimond Dörr
 14Gerhild-Ingrid Rudolf
 15Rozemari Müller
 16Daniel Andree
 17Carmen-Marietta Reich-Sander
 18Hans-Jürgen Binder
 19Robert Fink
 20Binder Hermann
 21Cristian Simina
 22Martin Bottesch
 23Maria Unchi
 24Hanelore Helga Baier
 25Cynthia Pinter
 26Renate Köber
 27Rotraut-Angelika Barth
 28Cristine Săvescu
 29Andreea Bucura
 30Alexandra-Elena Stanciu
 31Erwin-Wolfgang Schneider
 32Ulf-Dietmar-Friedrich Ziegler
 33Alexia Tobă
 34Ortwin-Gustav Herbert
 35Elena Cosma
 36Monica-Ilse Gavrilă
 37Petra Henning
 38Claudia Farcașiu
39Maria Mărășescu
40Simona-Ionela Văcărean
41Elisa-Ioana Gunesch
42Ramona-Liana Untch

Descarcă Lista de candidați FDGR pentru Consiliul Județean Sibiu Alegerile locale din 27 septembrie 2020, în format PDF 
Download FDGR

Scurt istoric FDGR în Consiliul Judetean Sibiu

Primii reprezentanți în Consiliul Județean Sibiu FDGR i-a avut începând cu anul 1992. Mai jos vă prezentăm o listă cu numărul consilierilor FDGR atribuiți mandatelor

Bottesch

FDGR în Consiliul Judeţean Sibiu

1992 – 1996: 2 consilieri

1996 – 2000: 1 consilier

2000 – 2004: 4 consilieri

2004 – 2008: 11 consilieri, între care şi preşedintele CJ Sibiu

2008 – 2012: 9 consilieri şi preşedintele CJ Sibiu

2012 – 2016: 9 consilieri

2016-2020: 8 consilieri

Din arhiva FDGR: afis electoral din anul 2008

.

2004

La alegerile locale din 6 iunie 2004, datorită faptului că Forumul Democrat German a obținut cu 30% din voturi, majoritatea în Consiliul Județean Sibiu (11 mandate, urmat de PSD cu 8 mandate, PD cu 6 mandate, PNL cu 5 mandate respectiv PUR cu 3 mandate), Martin Bottesch a fost ales președinte al Consiliului Județean Sibiu.

În prezent este președintele Forumului Democrat al Germanilor din Transilvania, organizația regională a Forumului Democrat al Germanilor din România. El este profesor de matematică la Colegiul Național „Samuel von Brukenthal” din Sibiu.

Porr-Bottesch

Paul-Jürgen Porr, Președintele Forumului Democrat al Germanilor din România, și Martin Bottesch, președintele Forumului Democrat al Germanilor din Transilvania pe afișul electoral din campania mai-iunie 2016 pentru candidatura la funcția de consilieri județeni. 

.

Echipa merge mai departe

La alegerile locale din 2008 Klaus Iohannis a obținut un nou mandat de primar, întrunind 83,26% din voturi, iar profesorul Martin Bottesch a fost ales prin vot direct pentru un nou mandat în funcția de președinte al Consiliului Județean Sibiu. Echipa FDGR Sibiu mergea mai departe pe drumul pe care pornise în urmă cu 8 ani.

În urma alegerilor din anul 2012, FDGR a obținut un număr de 9 mandate de consilieri în CJ.

.

O inima pentru judet!

La alegerile din 2016 din date de 05 iunie, FDGR a câștigat 8 mandate de consilieri județeni și propune pentru funcția de vicepreședinte CJ pe domnul Wiegand-Helmut Fleischer. În primele poziții de consilieri sunt: medicul Paul-Jürgen Porr și pe Martin Bottesch

Motto-ul campaniei a fost:  FDGR: O inimă pentru județ!

.

.

.

Linkuri

La următorul link se poate citi mesajul domnului Gabriel Tischer pentru echipa FDGR de la lansarea candidaților pentru alegerile pentru consiliul județean din data de 27 septembrie 2020.

Mai multe informații despre Consiliul Județean Sibiu se găsesc pe pagina web a acestuia.

Mai jos afiș electoral prezentând candidți pentru Consiliul Local al Municipiului Sibiu, pentru Avrig, Agnita și candidați pentru Consiliul Județean Sibiu

Foto Herz