FODOR ASTRID-CORA

Primarul Municipiului Sibiu
Forumul Democrat al Germanilor din România (FDGR)

Sunt Astrid Cora Fodor și candidez din partea Forumului Democrat al Germanilor la funcția de primar al municipiului Sibiu. Pentru mine, această candidatură și mandatul pe care deja l-am avut este mult mai mult decât o luptă politică de a ocupa o funcție onorantă, într-un oraș european dinamic și vizibil pe plan internațional. Este șansa mea și o mare responsabilitate de a contribui în dezvoltarea orașului meu natal. Sunt născută și crescută în Sibiu.

Familia mea este în Sibiu de mai multe generații și chiar și atunci când mulți dintre sașii sibieni au ales să plece în Germania după Revoluție, în familia mea nici nu s-a pus problema să părăsim Sibiul pentru că a fost și este orașul nostru și casa noastră. Sibiul este locul în care mi-am petrecut copilăria împreună cu părinții. Aici mi-am petrecut anii de școală, liceu și facultate.

În Sibiu mi-am întemeiat o familie și mi-am crescut copiii. Prin urmare, mă identific personal cu orașul și îl iubesc pentru tot ceea ce mi-a oferit. De aceea m-am implicat în administrația orașului din 2004, mai întâi în calitate de consilier local, din 2008 ca viceprimar și din 2016 ca primar.

Fiecare proiect reușit împreună cu colegii din Forum a fost o satisfacție profesională, dar și personală. Sper ca sibienii să îmi acorde din nou încrederea, prin votul lor, pentru ca, împreună, pas cu pas, să dăm Sibiului înapoi tot ceea ce ne dăruiește, cu atâta generozitate.