160503 Wiegand Helmut FLEISCHER logoWiegand-Helmut Fleischer

Consilier local. Sibiu
Forumul Democrat al Germanilor din România (FDGR)

Sunt Wiegand-Helmut Fleischer, m-am născut cu 44 de ani în urmă în Sibiu și sunt membru al Forumului German din anul 1990. Sunt inginer economist și economist de profesie, iar din anul 2010 dețin titlul de doctor în economie.

La vârsta de 28 de ani am avut onoarea să devin director executiv pe țară a Forumului German și să fiu ales, pentru prima dată, în funcția de consilier județean al Consiliului Județean Sibiu. Am fost consilier județean timp de trei mandate și am deținut funcția de vicepreședinte a Consiliului Județean Sibiu în perioada 2016-2017.

În prezent sunt manager general al unei companii cu peste 300 de angajati și cadru didactic universitar în cadrul Facultății de Inginerie a Universității Lucian Blaga din Sibiu. Mă implic în dezvoltarea municipiului și județul Sibiu prin atragerea de investitori.

Îmi place să colaborez cu oamenii în vederea găsirii celor mai bune soluții și să preiau răspunderea atunci când situația o impune. Consider că municipiul Sibiu este ″magnetul″ județului, are un potențial deosebit și vreau să contribui la valorificarea lui.

Am convingerea că împreună cu colegii mei din Forumul German o să identificăm și o să implementăm cele mai bune soluții pentru sibieni.