Astrid Fodor 

Astrid-Cora Fodor

este primarul ales al municipiului Sibiu în data de 05. Iunie 2016. cu 57,13% din voturile valabile exprimate

.

Comunicat de presă, după alegeri în data de 06. Iunie 2016.

Mulțumesc sibienilor pentru acest vot de încredere. Este o onoare pentru mine și pentru colegii din Forumul Democrat al Germanilor din România să continuăm alături de Sibiu, investiți cu încrederea unei comunități puternice, care știe ce vrea. Spre deosebire de multe orașe din țară, Sibiul nu își caută acum identitatea și drumul spre dezvoltare, ci are direcția bine stabilită și are ambiții mari. Orașul are un întreg portofoliu de proiecte și sunt bucuroasă că pot contribui la realizarea acestora, împreună cu Consiliul Local și bineînțeles cu sprijinul echipei din Primăria Sibiu și din Serviciile Publice.

Proiectele din platforma mea electorală nu vor rămâne doar promisiuni de campanie, ci le voi implementa punct cu punct, pe termen scurt, mediu și lung. Cunosc foarte bine prioritățile orașului și spun acest lucru pentru că platforma mea de  proiecte am alcătuit-o împreună cu dumneavoastă, sibienii. Prin votul dumneavoastră ne-ați responsabilizat să continuăm investițiile în infrastructură, în școli și în sănătate, dar și în cultură, sport și agrement. Sunt pregătită ca în următorii patru ani să implementăm proiecte importante pentru oraș și de aceea vă mulțumesc pentru încrederea acordată prin vot.

Un obiectiv important pentru mine îl anunț de pe acum: Primăria Sibiu se deschide spre comunitate. Invit ONG-urile, asociațiile comunitare și toți cetățenii să ne fie alături în toate aceste proiecte, sesizându-ne problemele, dar sprijinindu-ne și în găsirea soluțiilor. Așa cum am afirmat în campanie, doresc să am în comunitatea sibiană nu doar beneficiarul serviciilor prestate, ci partenerul cu care ducem Sibiul mai departe.

.

.

Istoric FDGR la primăria Municipiului Sibiu

.

«Fii atent, s-ar putea să reuşeşti»

În anul 2000 FDGR a decis să participe cu un candidat propriu la alegerile de primar al Municipiului Sibiu și l-a desemnat în această poziție pe Klaus Iohannis. În 18 iunie 2000, în urma unui al doilea tur de scrutin Klaus Iohannis este ales primar al Municipiului Sibiu, candidat din partea Forumului Democrat al Germanilor din România.
Imposibilul devenise realitate, Klaus Iohannis câștiga detașat obținând 69,18% din voturile valabil exprimate.

Privitor la candidatura lui Klaus Iohannis din anul 2000, actualul președinte al Forumului Democrat al Germanilor din Sibiu, Dr. Hans Klein, a dezvăluit pentru Adevărul (27.09.2014):
”Am luat la rând toţi membrii Consiliului Director, era şi dânsul din 1998. Toţi spuneau «Eu nu, eu nu». Când a venit rândul lui, a spus: «Dacă consideraţi..». I-am spus «Fii atent, s-ar putea să reuşeşti». A răspuns «Atunci am nevoie de încă două săptămâni, să mă gândesc». După o săptămână a venit şi a spus «Accept». Şi de atunci n-am mai avut probleme cu competiţia pentru acest post”, (spune Hans Klein)

.

88,7%

Klaus Iohannis a fost reales în anul 2004 primar cu 88,7% din voturi, obținând unul dintre cele mai mari scoruri din țară. Totodată începând cu 2004 FDGR avea o echipă majoritară în Consiliul Local al Municipiului Sibiu. În mandatul 2004-2008 au fost inițiate numeroase contracte cu investitori străini și s-au primit multiple sponsorizări pentru proiecte de la Uniunea Europeană.
În timpul celui de-al doilea mandat de primar, în anul 2007, Sibiul a fost Capitală Europeană a Culturii (împreună cu orașul Luxemburg), titlu care a plasat Sibiul într-un loc central în turismul românesc, dezvoltând totodată interesul pentru evenimente culturale calitative și proiecte implementate pe baza unor viziuni de lungă durată.
La 28 decembrie 2007 președintele Traian Băsescu i-a conferit lui Iohannis Ordinul Național „Steaua României” în grad de cavaler, cea mai înaltă distincție oferită de statul român.

Plakat 2004

.

Echipa merge mai departe

La alegerile locale din 2008 Klaus Iohannis a obținut un nou mandat de primar, întrunind 83,26% din voturi, iar profesorul Martin Bottesch a fost ales prin vot direct pentru un nou mandat în funcția de președinte al Consiliului Județean Sibiu. Echipa FDGR Sibiu mergea mai departe pe drumul pe care pornise în urmă cu 8 ani. Începând cu 2008, doamna Astrid Fodor este aleasă să ocupe funcția de viceprimar al Municipiului Sibiu.

.

Președintele Romaniei

La alegerile locale din 2012 Klaus Iohannis a fost ales din nou primar cu 77,89% din voturi.

La data de 20 februarie 2013 Klaus Iohannis s-a înscris în PNL la invitația lui Crin Antonescu fiind ales prim-vicepreședinte al PNL în 23 februarie 2013. Un an mai târziu pe data de 28 iunie 2014 Iohannis a fost ales președinte al PNL. Totodată Iohannis urma să demisioneze din funcția de președinte al FDGR, funcție deținută din 2002. Astăzi, Klaus Iohannis este președintele în funcție al României ales în urma celui de al doilea tur de scrutin care s-a desfășurat în data de 16 noiembrie 2014, alegeri în care a câștigat detașat, obținând 54,43% din voturi.

În data de  2 decembrie 2014 doamna Astrid-Cora Fodor este desemnată prin vot, de către consilierii Municipiului Sibiu, să îndeplinească atribuțiile de primar interimar al Sibiului,  până la organizarea de alegeri locale.

.

O inimă pentru Sibiu

Forumul German. O inimă pentru Sibiu, a fost sloganul electoral al FDGR pentru alegerile locale din 2016 al căror scrutin a avut loc în data de 05 iunie 2016.

Domna Astrid-Cora Fodor  candidatul Forumului German Sibiu pentru funcția de primar al Municipiului a caștigat aceste alegeri cu un procent de 57,13% din voturile valabile exprimate iar FDGR  a obținut 12 mandate în Consiliul Local al municipiului Sibiu

.

.

.

Linkuri

La următorul link se poate citi mesajul de bun venit pe acest site al doamnei Astrid-Cora Fodor

Note biografice despre doamna Astrid-Cora Fodor se găsesc accesând linkul:

.

.

Marcovici Round SB logo