WOLFGANG-ALEXANDER GUIB

Candidat la Consiiul Local al Municipiului Sibiu
Forumul Democrat al Germanilor din România (FDGR)

Mă numesc Wolfgang Alexander Guib și sunt directorul general al unei companii cu peste 100 de angajaţi. Candidez pentru prima dată pentru poziţia de consilier local al Municipiului Sibiu.

Copilăria mi-am petrecut-o la Mediaş, unde am absolvit şcoala primară “Hermann Oberth” şi am frecventat Liceul Teoretic “St.L. Roth”. În anul 2011 m-am stabilit la Sibiu unde am absolvit Colegiul Naţional “Samuel von Brukenthal”.

Studiile le-am continuat tot la Sibiu, la Facultatea de Drept “Simion Bărnuţiu” din cadrul Universităţii Lucian Blaga, iar masteratul în Business Management l-am făcut în limba engleză la Facultatea de Ştiinţe Economice la aceeaşi universitate.

Am început să lucrez de la vârsta de 18 ani iar pe parcursul anilor am evoluat pe diverse poziţii de management la companii internaționale din Sibiu, până la funcţia de director general. În timpul acesta am căutat mereu să mă dezvolt şi am urmat cursuri de pregătire şi de specialitate.

Sunt membru al Forumul Democrat al Germanilor din România şi membru al consiliului director din cadrul Clubului Economic German Transilvania, un forum pentru stabilirea de contacte între întreprinzători din Germania şi România, care cooperează strâns cu Camera de Comerţ Germano-Română şi alte cluburi economice din Transilvania.

În anul 2018 am aplicat şi am fost acceptat pentru o bursă în Parlamentul Germaniei, în Bundestagul din Berlin, unde timp de 5 luni am lucrat într-un birou de parlamentar. Concomitent am făcut şi un stagiu de practică la Ministerul de Interne al Germaniei.

Candidez pentru poziţia de consilier local al municipiului Sibiu pentru că doresc să contribui la dezvoltarea şi bunăstarea Sibiului cu idei, soluţii, implicare şi gândire critică. Împreună cu echipa FDGR-ului putem să ne asumăm responsabilitatea de a trasa direcţia de dezvoltare a Sibiului şi am toată increderea că putem duce la capăt proiectele pe care le propunem sibienilor.

#împreună înseamnă pentru mine echipă şi muncă în echipă, de aceea vă invit sa ne cunoaştem prin aceste reţele de socializare, pentru a lucra #împreună pentru dezvoltarea şi bunăstarea Sibiului:

https://www.facebook.com/wolfgangalexanderguib/

https://www.linkedin.com/in/wolfgangalexanderguib/