Christine Manta-Klemens

Am urmat studiile în domeniul filologiei și mi-am desfășurat activitatea didactică în cadrul instituțiilor de învățământ din localitățile Jina, Racovița, Daia, Roșia și Sibiu. Am fost directoare adjunctă la Colegiul Pedagogic, inspector școlar general adjunct și inspector general la Inspectoratul Școlar Județean Sibiu. În tot acest timp am predat în continuare la Colegiul Pedagogic, păstrând astfel legătura cu învățământul preunversitar pentru care am avut, la nivel județean, o funcție de coordonare timp de 16 ani. Din 2004 sunt consilier județean, iar din 2018 până în 2020 am ocupat funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean Sibiu. Activitatea profesională, precum și cea onorifică desfășurată în clubul Lions și în cadrul bisericii evanghelice, diferitele proiecte pe care le-am coordonat, îmi conferă o experiență pe care doresc să o pun în slujba sibienilor din întreg județul, dar și a instituției Consiliului Județean. Sunt adepta atitudinilor constructive, a consecvenței în toate acțiunile și, mai cu seamă, a echilibrului în toate domeniile, inclusiv cel politic.

 • 2006Am fondat prima mea companie

  Prin activitatea noastră am reușit să introducem evenimente cum ar fi Târgul de Crăciun din Sibiu, Târgul de Paști sau CibinFest.
 • 2009Am promovat facultatea

  Am terminat facultatea RO-GER din Sibiu, cu un Bachelor în Management,
 • 2010Am plecat la studii în Viena, Austria

  Împreună cu soția am plecat la Viena pentru a-mi continua studiile de teologie protestantă.
 • 2018M-am întors în Sibiu

  După naștera fiului nostru în 2016, am decis să ne întoarcem în Sibiu, pentru a permite copilului să crească alături de familia extinsă și să crească mai aproape de natură.
 • 2024M-am hotărât să mă implic

  După multă cugetare, m-am hotărât să mă implic într-un mod activ în bunăstarea Sbiului și să candidez pe listele FDGR pentru consiliul local.